In veel toepassingen moeten zowel verplaatsing als de hellingshoek bepaald worden. Het combineren van beide sensoren in één sensorbehuizing heeft voordelen, het bespaart kosten, installatieruimte, bekabeling en installatietijd.

De posiwire® trekdraadsensor WST-serie biedt een dergelijke gecombineerde verplaatsing- en inclinatiemeting. De nieuwe generatie sensoren zijn  uitgerust met contactloze, magnetische multihall-encodertechnologie en daarmee aanzienlijk robuuster dan conventionele kabelsensoren die optische encoders of potentiometeroplossingen gebruiken. De hellingshoek wordt gemeten door een geïntegreerd hellingsensorelement op basis van MEMS-technologie. De sensor is geschikt voor gebruik in ruwe omgevingen zoals in mobiele machines.

De posiwire® WST-serie sensor meet een lineaire positie tot 20.000 mm en inclinatie tussen +/- 180 ° in 1 as. De sensor is verkrijgbaar met een digitale uitgang CANopen en voor veiligheidstoepassingen de CANopen redundant. De lineariteit van de sensoren is tot +/- 0,05% van het meetbereik voor lineaire positie en tot 0,05 ° voor de hellingshoek. De sensor heeft beschermingsklasse IP67/IP69.

Voor meer informatie klik hier