Lord Microstrain heeft nu met de Torque-Link een draadloze oplossing voor het meten van het moment (torque) op een draadloze manier. Deze, door AE Sensors BV in de Benelux op de markt gebrachte, module is te bevestigen op de as en zend de gemeten data draadloos over naar de ontvanger welke op zijn/haar beurt deze data doorstuurt naar de Sensorcloud of laat zien op de laptop of PC. Dit alles kan met een maximale snelheid van 4 kHz (in burst mode) en continu met 512 Hz. Op deze manier heeft men geen sleepringen meer nodig en kan het geheel in 5 minuten worden gemonteerd en of vervangen. Groot voordeel is dat alle modules tranceivers zijn zodat deze op afstand uitgelezen en ingesteld kunnen worden. De gemonteerde rekstroken worden uitstekend beschermd door de lichtgewicht constructie (tot wel 200 gram) welke eromheen sluit. Vanwege dit lage gewicht is de Torque-Link uitstekend geschikt voor hoog toerende applicaties. Het materiaal is een zeer robuust thermoplastisch ABS. De standaarduitvoering kan geleverd worden voor assen van 2 tot 6 inch en custom uitvoeringen voor grotere assen zijn ook mogelijk. Enkele toepassingen waarbij de Torque-Link al meerdere malen is ingezet:
Flight Testing: I.p.v. zware, onbetrouwbare sleepringen die uren vergen om te installeren hebben engineers binnen een aantal minuten de Torque-Link nodes weten te installeren en snel aan een draadloos systeem te koppelen om zodoende nauwkeurige moment-metingen te kunnen doen.
Zware Off-Road voertuigen: Metingen aan de assen van zware voertuigen waarbij slipringen meestal na 100 – 200 uur kapot gingen houdt de Torque-Link het meer dan 1000 uur vol. Waarbij het vervangen van de Torque-Link en de batterijen maar een vijftal minuten in beslag neemt t.o.v. een aantal uren voor de sleepringen.
Roterende Machine Bewaking: Engineers die de hoofdoorzaak zoeken voor een fout in een roterende machine, gebruiken de Torque-Link in burst mode (tot 4 kHz) om op die manier een analyse te kunnen doen naar de torsionale vibratie en mogelijke resonantie van de aandrijving.
Condition-Based onderhoud: Veel bedrijven gebruiken heden ten dage versnellingsopnemers en temperatuuropnemers om de trilling van lagers, pompen, machines en temperaturen te meten. Met het gebruik van een Torque-Link bereik je niet alleen hetzelfde resultaat maar verhoog je ook de nauwkeurigheid en meet je tegelijkertijd ook andere problemen. Hierdoor krijg je een completer beeld en kun je beter voorspellen wanneer de machine onderhoud nodig heeft.